Reetsesteenweg 152 - 2630 Aartselaar

Winterharde planten kopen voor je tuin

Ben je op zoek naar planten die tegen een stootje kunnen of die het jaar rond aankleding geven aan je tuin? Dan kies je er best voor om winterharde planten te kopen. Deze planten zijn geschikt om ons koude winterklimaat te trotseren. Ontdek ons gevarieerde aanbod!

Wat zijn winterharde planten?

Winterharde planten zijn planten die in staat zijn om te overleven en te groeien in koude temperaturen en andere gure weersomstandigheden tijdens de winter. Deze planten zijn bestand tegen vorst, sneeuw en ijs. Sommige winterharde planten hebben zelfs bloemen in de winter. Er zijn veel soorten winterharde planten beschikbaar, maak je keuze uit bomen, struiken, vaste planten en siergrassen.

Waarom winterharde planten kopen voor je tuin?

Winterharde planten zoals de helleborus, de toverhazelaar of siergrassen zijn een geweldige toevoeging aan elke tuin, omdat ze ervoor zorgen dat je tuin er het hele jaar door mooi en levendig uitziet. Door daarbovenop te kiezen voor wintergroene planten zoals laurier of liguster, kan je genieten van een groene tuin, zelfs tijdens de koudste maanden van het jaar.

Welke winterharde planten kopen voor je tuin?

Wanneer je winterharde planten koopt, houd je best rekening me de volgende aandachtspunten.

Wintergroen

Wil je een tuin die tijdens de winter mooi groen blijft? Winterharde planten die groenblijvend zijn, behouden hun blad het hele jaar door, zelfs tijdens de wintermaanden. Dit zorgt voor warmte in de tuin, zelfs als andere planten hun blad hebben verloren.

Winterbloei

Wil je nog meer kleur in je tuin tijdens de winter? Sommige winterharde planten hebben de capaciteit om te bloeien tijdens de wintermaanden. Dit zorgt voor kleur en leven in de tuin, zelfs wanneer andere planten in rust zijn.

Wanneer winterharde planten kopen?

Het kiezen van het juiste moment om winterharde planten te kopen kan helpen om hun overlevingskansen te vergroten en ervoor te zorgen dat ze goed groeien. Als je in de herfst koopt, geef je de planten de tijd om goed te groeien voordat de winter aanbreekt. Als je tijdens het voorjaar of de zomer koopt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de planten genoeg vocht hebben. Hiervoor kweken we ook in containers, waardoor de wortels goed vochtig blijven.

Opendeurweekend

Op zondag 26 maart zijn we uitzonderlijk open van 10u tot 17u.