Reetsesteenweg 152 - 2630 Aartselaar

Een ruim aanbod boomsoorten in ons plantencentrum

Elke tuin is anders, maar er is gegarandeerd een geschikte boom voor elk type tuin. Met de juiste standplaats en de juiste zorg, gaan alle boomsoorten uit ons aanbod gegarandeerd een leven lang mee.

Welke boomsoorten zijn interessant voor je tuin?

Boomsoorten worden vaak geclassificeerd op basis van fysieke kenmerken, zoals de vorm en grootte van hun bladeren, de textuur en kleur van hun schors, en de vorm van hun takken en stammen. Andere belangrijke factoren zijn de groeiomstandigheden en klimaatzones waarin de bomen leven. In onze catalogus vind je een compleet overzicht.

Sierbomen kopen

Sierbomen hebben vaak opvallende bladeren of een zeer decoratieve uitstraling. Ze worden vaak gebruikt als blikvanger in de tuin. Sierkers of magnolia zijn hier goede voorbeelden van, met hun prachtige bloemen in het voorjaar. Andere sierbomen hebben dan weer een praktische functie in de tuin. Denk maar aan leibomen die zorgen voor een groene haag op hoogte.

Loofbomen voor je tuin

Loofbomen hebben over het algemeen brede, platte bladeren die variëren in grootte en vorm. Ze groeien het best in gematigde klimaten en zijn dan ook vaak te vinden in onze tuinen. Enkele populaire loofbomen voor tuinen zijn haagbeuk, eik, linde, plataan, Japanse esdoorn, catalpa en natuurlijk notenbomen.

Fruitbomen voor een smaakvolle tuin

Fruitbomen produceren eetbare vruchten. Ze zijn erg populair in onze tuinen, omdat zowel mens als dier er genot van hebben. In het voorjaar hebben ze vaak prachtige bloemen en in de zomer heerlijke vruchten. Denk maar aan een appelboom, perenboom of kersenboom

Exotische bomen voor een vakantiegevoel in je tuin

Mediterrane bomen zoals een olijfboom, vijgenboom, palmboom of eucalyptusboom zorgen voor een instant vakantiegevoel in je tuin. Deze bomen groeien niet van nature in onze streken en hebben dan ook wat extra aandacht nodig, zeker tijdens de koudere maanden van het jaar. Ook de standplaats van deze bomen is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze voldoende licht en warmte krijgen.

Hagen als groene afsluiting of structuur van je tuin

Hagen bieden privacy, bescherming tegen de wind en vormen een natuurlijke scheiding tussen verschillende delen van je tuin. Doordat we onze haagplanten zelf kweken en regelmatig snoeien, bekom je al vanaf de aankoop een dichte, sfeervolle haag. Beuk, liguster en taxus zijn slechts enkele voorbeelden van populaire haagplanten.

Opendeurweekend

Op zondag 26 maart zijn we uitzonderlijk open van 10u tot 17u.