Reetsesteenweg 152 - 2630 Aartselaar

Sierplanten kopen om je tuin een upgrade te geven

Sierplanten zijn planten die je aanschaft omwille van hun decoratieve waarde. Door sierplanten te kopen creëer je instant sfeer in je tuin. Sierplanten kunnen bloemen hebben, maar ook vruchten of een combinatie daarvan. Voorbeelden van sierplanten zijn bodembedekkers zoals maagdenpalm of vrouwenmantel, eenjarigen zoals petunia’s of dahlia’s, palmen, varens en klimplanten zoals clematis of blauwe regen. Ook sierbomen zijn erg populair.

Wat zijn sierplanten?

Sierplanten zijn planten die we kweken enkel en alleen voor hun uitzicht en dus niet voor consumptie. Er zijn twee categorieën sierplanten: kamerplanten en sierplanten voor de tuin. In ons plantencentrum vind je alle soorten sierplanten voor de tuin. Je vindt ze bovendien allemaal in onze catalogus.

Waarom sierplanten kopen voor je tuin?

Sierplanten voegen schoonheid en kleur toe aan je buitenruimte, waardoor je een aangename en ontspannen sfeer kan creëren. De juiste combinatie van sierplanten zorgt voor een uniek landschapsontwerp creëren zodat je tuin echt in het oog springt. Bovendien geven ze de biodiversiteit in je tuin een boost.

Welke sierplanten kopen voor je tuin?

Er zijn een aantal categorieën waarin sierplanten in te delen vallen:

Bloeiende sierplanten

Deze planten bieden een prachtige kleur en geur tijdens het bloeiseizoen. Voorbeelden zijn rozen, lavendel, zonnebloemen, dahlia’s en petunia’s. Er zijn veel verschillende soorten bloeiende planten om uit te kiezen, dus het is belangrijk om te bepalen welke het beste bij jouw specifieke tuinomgeving passen.

Groenblijvende sierplanten

Deze planten houden hun bladeren het hele jaar door en bieden een constante en levendig groene kleur voor je tuin. Voorbeelden zijn hulst, laurier, cipressen en verschillende soorten bamboe. Groenblijvende planten zijn ook handig als je op zoek bent naar privacy of beschutting in je tuin.

Sierheesters

Deze planten groeien over het algemeen wat hoger en breder en bieden een meer robuuste uitstraling voor je tuin. Voorbeelden van sierheesters zijn hortensia’s, azalea’s, rododendrons en camelia’s. Ze zijn vaak ook zeer geschikt om als haag te planten.

Siergrassen

Siergrassen bieden een prachtige aanvulling op je tuin, met hun unieke en sierlijke uitstraling. Siergrassen zijn er in verschillende soorten en maten, van kleine bodembedekkers tot grote opvallende grassen. Enkele populaire siergrassen die geschikt zijn voor de meeste tuinen zijn pampasgras, zegge en lampenpoetsersgras.

Catalogus

In onze catalogus vind je een ruim assortiment aan sierplanten voor je tuin. Moeten ze winterhard zijn? Geschikt voor een bepaald type grond? Schaduwrijke of zonnige standplaats? In het overzicht vind je de belangrijkste eigenschappen op een rij. Bovendien vind je er ook sierbomen in terug.

Wanneer sierplanten kopen?

De aankoop van sierplanten is niet meer zo seizoensgebonden als vroeger. Het voorjaar is een erg geschikt moment sierplanten te kopen, voor de groei van de planten in de lente en zomer. Maar doordat wij bepaalde soorten ook in containers kweken, zijn ze ook in de zomer verkrijgbaar en zonder risico aan te planten. Sommige sierplanten, zoals de winterharde soorten, kunnen ook in de herfst worden geplant, zodat ze kunnen wortelen voordat de winter begint.

Opendeurweekend

Op zondag 26 maart zijn we uitzonderlijk open van 10u tot 17u.