Reetsesteenweg 152 - 2630 Aartselaar

Sierbomen kopen voor een tuin met karakter

Sierbomen zijn – net als sierplanten – bomen die je koopt omwille van hun uitstraling. Door sierbomen te kopen zorg je voor karakter in je tuin. Sierbomen kunnen bloemen hebben, maar ook vruchten of een combinatie daarvan. Voorbeelden van sierbomen zijn de knotwilg, esdoorn, catalpa, magnolia, judasboom of bomen zoals de sierkers of de sierpeer.

Wat zijn sierbomen?

Sierbomen spelen een essentiële rol in het verfraaien van buitenruimtes. Deze bomen hebben als voornaamste functie het oog te plezieren en voegen visuele aantrekkingskracht toe aan tuinen en landschappen. De sierwaarde van bomen kan op verschillende elementen gebaseerd zijn, zoals de bloemen, vruchten of zaden, de bladeren, de herfstkleuren, de bast of de vorm van de kroon.

Waarom sierbomen kopen voor je tuin?

Sierbomen zijn een uitstekende manier zijn om een ​​tuin of landschap te verfraaien en visuele aantrekkingskracht toe te voegen. Sierbomen bestaan in verschillende maten, vormen, kleuren en texturen, en ze zorgen voor een indrukwekkend schouwspel gedurende het hele jaar. Het is belangrijk om de juiste sierboom te kiezen op basis van de omgeving, het klimaat en de grootte van de tuin. Sierbomen zijn ook uitermate geschikt voor kleine tuinen of om in je voortuin te planten.

Welke sierbomen kopen voor je tuin?

Sierbomen vallen in volgende categorieën in te delen:

Bloeiende bomen

Dit zijn sierbomen die bekend staan om hun bloemen, die in het voorjaar of de zomer bloeien. Bekende voorbeelden zijn sierkers, magnolia en sierpeer. Deze bomen zijn perfect voor het toevoegen van kleur en een heerlijk geurend aroma aan je tuin.

Vruchtbomen

Dit zijn sierbomen die vruchten produceren, zoals de sierkers, lijsterbes of sierappel. Hoewel deze vruchten mooi ogen, zijn ze meestal niet eetbaar. Ze worden dan weer wel gesmaakt door de vogels in je tuin.

Loofbomen

Loofbomen hebben in tegenstelling tot naaldbomen brede bladeren en zijn enkel groen in lente en zomer. Voorbeelden zijn de sering, catalpa, krentenboom, leilinde en dakplataan.

Naaldbomen

Naaldbomen hebben naaldachtige bladeren en zijn het hele jaar door groen. Voorbeelden zijn de dwergcipres, de dwergconifeer en de Ierse taxus. Deze bomen zijn perfect voor het toevoegen van textuur en hoogte aan je tuin.

Treurbomen

Treurbomen hebben hangende takken en een elegante uitstraling. Voorbeelden zijn de treurwilg en de treurbeuk. Deze bomen zijn perfect voor het toevoegen van wat drama aan je tuin.

In onze catalogus vind je een ruim assortiment aan sierbomen voor je tuin. In het overzicht vind je de belangrijkste eigenschappen op een rij. Bovendien vind je er ook sierplanten in terug.

Wanneer sierbomen kopen?

Over het algemeen zijn de beste tijden om sierbomen te kopen en te planten het voorjaar en het najaar, wanneer de bodemvochtigheid optimaal is en het weer mild genoeg is voor de wortels om zich goed te kunnen vestigen. In het voorjaar zullen de bomen zich snel herstellen van eventuele verplantschade en beginnen ze te groeien zodra de bodem is opgewarmd. In het najaar hebben de bomen voldoende tijd om te acclimatiseren voordat de winter aanbreekt. Goed om weten: omdat we bomen ook in containers kweken, is het eveneens mogelijk ze in de zomer aan te planten.

Opendeurweekend

Op zondag 26 maart zijn we uitzonderlijk open van 10u tot 17u.